Een echte krachtpatser en veelzijdige vriend, veel woorden ga ik er niet aan vuil maken, maar de voordelen van pure, zelf getrokken bouillon zijn bijna ontelbaar.Je kunt van vrijwel elk dier de botten gebruiken, zorg er voor dat het van dieren afkomstig is die zo gezond als mogelijk geleefd hebben. Hoe beter zij te eten kregen, hoe meer voedingsstoffen er uit die botten getrokken kunnen worden en in jouw holle buis terecht komen ;-)In onderstaand recept kies ik voor kip. Het is gemakkelijk verkrijgbaar, de meeste supermarkten hebben tegenwoordig biologische kip. Ikzelf eet ongeveer 1 keer per week drumsticks, of kippenvleugels, die botjes bewaar ik in de vriezer totdat ik ze nodig heb. Daarnaast vind ik kippenbotjes mild van smaak en hoeft het niet zo lang te koken als runder botten, ook de geur vind ik aangenamer. Begrijp me niet verkeerd, ik ben groot fan van runder bouillon, maar sinds ik de voordelige, 100% pure en lekkere 'Organic & Grass Fed Bone Broth' van Plent heb ontdekt ga ik niet meer zelf met botten in de weer die ik stiekem nogal vind stinken tijdens het koken...Tip 1: gebruik code esther10 bij Plent.nl voor 10% korting op die beroemde Bone Broth en heel veel meer!Tip 2: ben je zwanger en snel misselijk? Voeg dan niks toe qua ui, groenten enzovoorts, dan blijft de geur nog neutraler, of gebruik bovenstaande poeder, dan hoef je helemaal niks te koken en krijg je toch deze superfood binnen.Tot slot: het leuke is dat deze super food heel eenvoudig zelf te maken is, maar dat je het zo extravagant kan maken als jij zelf wilt, let's go!Welke spullen zijn handig-hoge RVS pan met deksel, of een meukvrije emaillen* exemplaar ook met deksel