Het simpelste recept voor gezond ijs (zonder ijsmachine en maar 3 ingrediënten!)

Gepubliceerd op 18 juni 2025 om 10:04

Gezond ijs met maar 3 ingrediënten

Dit yoghurtijs is zó simpel dat je je bijna afvraagt waarom je ooit een ijsmachine overwoog. Het is romig, fris, gezoet met rauwe honing en vol van smaak door vers of diepvriesfruit.

Wat heb je nodig?

  • Een glazen schaal, mag met deksel, hoeft niet per se

    Ingrediënten

  • 500 ml rauwe yoghurt van The Raw Milk Company, of maak het zelf!
    (of gebruik melkkefir, hangop of kokosyoghurt)

  • 1–2 flinke eetlepels rauwe honing van Puur Mieke

  • 200 g fruit vers of diepvries, allebei prima, maar liefst onbespoten of bio

    🌟 Tip: diepvriesfruit maakt het extra snel klaar — maar dan wel eerst de honing goed door de yoghurt roeren!

    Optioneel:

  • Voeg een flinke schep collageen toe voor extra eiwitten, je proeft niets van de collageen van Real Roots!
  • Voor extra voedzaamheid voeg je een of meerdere scheppen Real Roots colostrum toe.

Zo maak je het:

  1. Meng de yoghurt met de honing. Doe dit goed, voordat je het fruit toevoegt. Vooral als je bevroren fruit gebruikt, want dan wordt mengen een uitdaging voor half gevorderden.

  2. Voeg het fruit toe. Roer het erdoorheen, zachtjes als het vers is.

  3. Schenk alles in de glazen schaal.

  4. Zet het in de vriezer. Ideaal: zet het erin vlak voor je gaat koken. Tegen de tijd dat je hebt gegeten, is je ijs met vers fruit perfect bevroren. Gebruik je diepvries fruit? Dan is het soms na 30 minuten al klaar!

  5. Langer in de vriezer laten staan? Geen probleem. Haal het dan een uurtje van tevoren uit de vriezer om te laten ontdooien.


Bewaren: Je kunt dit ijs prima 's ochtends maken en later serveren. Maak gerust een dubbele portie, want het gaat snel op.