Over mij

 

Als klein meisje nam mijn vader mij vaak mee op sleeptouw, de natuur in. Hij vertelde graag over planten, dieren en zijn passie om puur te leven. Maar een taartje op z'n tijd slaat hij niet af haha! Mijn uitdaging is om zoet gezond te maken en dat doe ik met veel plezier.


In mijn vroege tienerjaren raakte ik geïntrigeerd door de psyche van de mens, ik wilde het leven begrijpen en vast houden, loslaten was niet zo m'n ding.

​Na mijn eerste zwangerschap in 2012 ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in de lichamelijke kant van gezondheid, ik liet het psychologische aspect een poos achterwege, ik had genoeg gepraat en had honger naar iets wat meer tastbaar is.

Van vegetarisch naar het Voedselzandloper dieet en van veganistisch naar volledig rauwe plantaardige voeding, kwam ik uiteindelijk uit bij de helende werking van het GAPS dieet. Nu eet ik vooral volgens de principes van Weston A. Price, wat voor mij échte voeding bleek te zijn.  Het bracht me veel (een tweede kind!) en geeft me nog elke dag plezier.  Maar ben ik zo veel meer dan alleen mijn lichaam en door "alleen maar" gezond te eten kwam ik niet waar ik zo graag wilde zijn. Vrij van depressies in een fit lijf.

​Ik omarmde lichaamsgerichte therapie en durfde mijn trauma's in de ogen te gaan kijken, waardoor in beweging werd gezet wat vast zat en los kwam wat mocht gaan.

​Nu is het kringetje weer rond, lichaam, emoties en je kop bestaan simpelweg op dezelfde plek, dansen hand in hand dezelfde cirkel van het leven.

​Ik deel mijn eigen ervaringen met jou en hoop dat ook jij het heft in eigen handen gaat nemen over jouw leven en jouw gezondheid en het doorgeeft aan je geliefden.

Zo, dat klinkt allemaal best plechtig! Maar naast dat ik houd van goede gesprekken en diepgang ben ik zo gek als een deur, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Naast gezondheidsnerd en slechte grappenmaker ben ik moeder van twee super leuke jongens, kippenhoedster en fermenteer ik alles wat los en vast zit, ik had bijna het webdomein fermesther.nl gekocht ;-)
Je mag me nergens voor wakker maken, maar een goede bak bulletproof matcha in de ochtend levert je wel bonuspunten op.


Begin 2023 heb ik met groot succes de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut afgerond, het heeft mij laten zien dat ook die wereld betrekkelijk is. Voeding is ons medicijn en niet een gehypet supplement. Al kunnen die je leven makkelijker maken hoor, maar er veel kaf onder het koren.

Daarnaast heb ik niet alleen passies, maar ook obsessies, zoals kamerplanten, reizen, stofzuigers en bloemen, de rest zal ik maar achterwege laten...

 

Liefs, Esther