Real balls

Gepubliceerd op 29 april 2024 om 21:03
Rating: 5 sterren
5 stemmen

Soms zou je gewoon willen dat je een multi vitamine kon slikken en daarmee al je klachten op kon lossen.
Maar wat nou als je een snack kon regelen die bomvol échte vitaminen zit? Een soort borrelhapje, maar dan een waar je je niet schuldig en vadsig bij voelt?
Omdat je meehelpt de (Nederlandse) natuur te regenereren.
Omdat het barstensvol vitaminen en mineralen zit, in de oorspronkelijke, natuurlijke vorm.
Omdat het real food is...
En last but not least: omdat het heerlijk is. Mijn kinderen kunnen er niet vanaf blijven!

Maat hóe dan?!
Nou zo: je regelt rundergehakt van Hollandse bodem, van koeien die hun hele leven door natuurgebieden gestruind hebben. Waar zij hun bijdrage hebben geleverd aan het opeten van planten waar wij mensen niks aan hebben, die planten zetten runderen om naar eiwitten, mineralen, vitaminen en essentiële vetzuren, terwijl ze de bodem weer voorzien hebben van gezonde mest. Grazers hebben het meest van alle dieren het vermogen om onkruid te veranderen in goud, omdat zij met hun verteringsstelsel wél alle vitaminen en mineralen uit planten kunnen onttrekken. 

De koeien moeten een goed leven hebben gehad, in een natuurgebied, voordat ze worden geslacht. Waarom een natuurgebied? Omdat koeien daar stressvrij leven. Ze worden niet bijgevoerd, maar groeien op natuurlijk tempo. Kalfjes blijven bij hun moeder. De slachterij is vlakbij, waardoor de koeien geen stress ervaren door lange reizen. Voor het slachten wordt elke koe zorgvuldig gecontroleerd en nauwlettend in de gaten gehouden.

Het overschot aan runderen wordt op respectvolle wijze geslacht en daarna volledig benut, niks gaat verloren en zo houden de beheerders van de natuurgebieden dit ecosysteem gezond, zonder kunstmatige ingrepen.
Dit levert waanzinnig duurzaam vlees op, meer dan 90% van het water wat nodig is voor het voortbrengen van dit soort vlees is afkomstig van regenwater. Dat valt toch wel, of je nu wilt of niet.
Voeg een paar ingrediënten toe aan gehakt afkomstig uit deze verantwoorde veehouderij en je hebt een delicatesse die je voedt en vult, zonder schuld.
Eerlijk is eerlijk: ik stop een multi vitamine in dit gehakt, namelijk een mix van organen. Het hele alfabet aan vitaminen zit daar in, de goed opneembare natuurlijke vorm. Daarnaast natuurlijk heemijzer, zink, selenium, koper en ga zo maar door.
Deze orgaanmix koop ik natuurlijk bij Real Roots en niemand minder dan Gino himself heeft mijn recept meer dan goedgekeurd. Zijn tip: doe er een flinke dot zelfgemaakte mayo bij!
Je proeft niets van de orgaanmix én je hoeft zelf geen organen in te slaan en te versnijden, easy peasy!
Verder stop ik een vitamine B-complex in deze balletjes: eieren bevatten namelijk een scala aan B vitaminen en choline, tezamen met mineralen als jodium. Nou genoeg geschreven, ga échte ballen maken, met de orgaanmix van Real Roots en het gehakt van Vlees van Ons.

Welke spullen zijn handig
-gietijzeren koekenpan
-mengkom

-kruidenschaar

Ingrediënten
- 1 kilo rundergehakt van grasgevoerde koeien
Met code esther10 of realroots10 krijg je 10% korting op je eerste bestelling bij vleesvanons.nl!
- 2 eieren
- 8 capsules Real Roots orgaanmix
Met code esther5 krijgen jullie 5% korting bij Real Roots!
- 20 gram fijngeknipte verse peterselie
- 20 gram fijngeknipte verse bieslook
- 2 gram peper
- 15 gram Keltisch zeezout
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel verse tijm
- 1/2 theelepel cayenne peper (optioneel)

- 125 gram crème fraîche (optioneel)
- 100 gram verkruimeld desembrood (optioneel)

 

-bakvet naar keuze, zoals ghee, roomboter, ossenwit, jij kiest!

 

Bereiding

Meng alles goed door elkaar, draai er kleine balletjes van, of weet je wat, leef je uit en maak ze zo groot als jij wilt! Sla ze desnoods plat, ook dikke prima. En braad ze totdat ze goudbruin zijn, enjoy!Ben je op zoek naar meer info over de principes van Weston A. Price, natuurlijke supplementen, GAPS en het keto dieet? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Met een achtergrond als Orthomoleculair Therapeut en een passie voor voeding, gezondheid en natuurlijke genezing kun je bij mij terecht voor exclusieve consulten! Met mijn persoonlijke ervaring in GAPS, keto, WAPF, Prometabolisch leven, paleo, raw food, vegan en vegetarisch eten kan ik je suggesties geven om keuzes te maken voor jouw lichaam.

Volg mij op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van de nieuwste recepten, inzichten en kortingscodes. Als lid van mijn community krijg je exclusieve toegang tot de ‘Ortho Esther’ Telegram– en Facebook-groepen, waar we samen de kracht van voeding ontdekken en tips, recepten en inspiratie delen. Mis het niet en word vandaag nog lid van de community, je bent welkom!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.