Kwarktaart: een gezonde Hollandse cheesecake.

Gepubliceerd op 17 december 2024 om 21:27

Ingrediënten bodem, voor een springvorm van ongeveer 18 cm in doorsnede.


*chufameel heeft MEGA veel voordelen, lees er alles over in deze blog
Maar voor deze ene keer mag je het van mij vervangen voor fijngemalen bio havervlokken van Puur Mieke, gebruik dan 80 gram suiker, anders is het niet waarschijnlijk niet zoet genoeg. Waarom zelf havervlokken malen? Omdat havervlokken het minst zijn bewerkt zijn en dát is waar we voor gaan met z'n allen. Hele haverkorrels vermalen kan ook, maar da's niet zo makkelijk als even havervlokken in je blender gooien ;-)
Waarom EXTRA FIJN chufameel? Omdat een andere variant zanderig kan voelen.


** 10% korting op NoordCode ghee met code esther10
*** bij Puur Mieke krijgen nieuwe klanten 5% korting op hun eerste bestelling met code ESTHER5

Ingrediënten vulling

  • 250 ml bio slagroom (easy hack: dit kun je achterwege laten, gebruik dan 500 ml kwark/yoghurt/hangop!)
  • 300 ml volvette biologische kwark (ik gebruikte Rauw Power, (kokos)yoghurt of hangop kan ook)
  • 2 biologische sinaasappels (of 3 citroenen / 6limoenen)
  • 15 gram gelatine***
    (ook met korting!)
  • 6 eetlepels rauwe Real Roots honing
    10% korting met code ESTHER10

 

Welke spullen zijn handig?

  • springvorm van 18 cm
  • meukvrij bakpapier
  • handmixer
  • hoge kommen

    Bereiding

  • Smelt de roomboter in een pannetje, roer dit door het extra fijne chufameel, vanille poeder en suiker heen.
  • Bekleed een springvorm van 18 cm met meukvrij bakpapier en druk de vulling goed aan.
  • Bak ongeveer 20 minuten op 170 graden en laat helemaal afkoelen voordat je de vulling er in giet.
  • Klop de (optionele) slagroom stijf.
  • Rasp voorzichtig de schil van 1 sinaasappel af. 
  • Pers de sinaasappels, doe het sap in een pannetje.
  • Doe de honing hierbij en verwarm lichtjes (max 42 graden).
  • Strooi de gelatine hier overheen en verwarm dit zachtjes tot maximaal 40 graden.
  • Blijf er bij en blijf goed roeren om de gelatine op de te lossen.
  • Roer dit mengsel goed door het (slagroom-)yoghurt mengsel.
  • Roer de rasp van de schil erdoor. 
  • Giet dit alles in de springvorm en laat 3-4 uur opstijven in de koelkast voordat je de taart aansnijdt.

    Eet smakelijk, geniet er van en bekijk ook even dit zomerse taart receptje!

    Liefs, Esther