Vitamineboost Taart: Gezond Genieten met Dubbele Collageenverrassing!

Gepubliceerd op 4 december 2023 om 16:55

Yes! Een taart waar alle vitaminen in zitten, zowel de vetoplosbare vitaminen A, D, E en K als de wateroplosbare vitaminen: B en C
Wat een heerlijk idee om jezelf en je geliefden een lekker stukje taart voor te schotelen terwijl ze het hele alfabet aan gezondheid binnen krijgen, met als bonus een dubbele portie collageen uit gelatine en collageen!
Verwarm de beauty collageen trouwens niet te lang, want dan gaat de biologische vitamine C die er in zit verloren!
Gelatine is al jaren vrij lastig verkrijgbaar, ik koop 'm altijd bij  iHerb, met code VGD305 krijg je 5% korting.

Een enkele keer kocht ik bij Vital Proteins, niet mijn favoriete (Nestlé) bedrijf, maar als jij je er goed bij voelt krijg je met code ESTHER-R1M 10 euro korting bij bestellingen boven de 40 euro.


Welke spullen zijn handig

- springvorm van ongeveer 20 cm

- bakpapier, liefst ongebleekt zodat je geen chemicaliën loopt te bakken in je oventje

- 2 of 3 mengkommen

- handmixer

- weegschaal



Vulling:

- 3 eieren (vitamine B bommetjes)
- 10 gram Beauty Collageen van Plent (vitamine C) 10% korting met code esther10
- 15 gram gelatine (darmverwenner)
- 500 ml (rauwe) slagroom (vitamine A,D,E en K)
- 100 ml water
- 20 gram kokosbloesemsuiker
- 1 tl vanille poeder

Bodem:
- 200 gram extra* fijn chufameel, stuur me een berichtje voor een kortingscode!
- 30 gram kokosbloesemsuiker
- 200 gram roomboter of kokosolie
- 15 gram koekkruiden


Bodem
Smelt de boter, voeg chufameel, vet en kruiden toe, roer goed door elkaar en druk het in een vorm van +/- 20 cm en bak in 20-30 minuten op 120 graden.
Laat afkoelen.


Vulling

Strooi de gelatine in 100 ml water. Dit gaat wellen.

Splits de eieren.
Klop de eiwitten stijf.
Klop in een ander kom de dooiers met de suiker en vanille romig.
Verwarm de slagroom zachtjes en mix langzaam het ei dooier mengsel er door, mix de gewelde gelatine er goed doorheen. Mix de beauty collageen er door heen
Meng daarna de opgeklopte eiwitten er doorheen.

Giet dit op de afgekoelde bodem en laat 5-6 uur lang opstijven. 

Versier met chocodrops of kruidnoten.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.