Crunchy Kokoskip - Charlotte van Loo

Gepubliceerd op 12 november 2025 om 18:11

Knapperige Kokos-Kipreepjes

Een gastrecept van Charlotte van Loo, auteur van Echt Leven door Echt Eten – De kennis waar je lichaam naar snakt. Plus 40 heerlijke recepten.

Deze knapperige kipreepjes zijn heerlijk als lunch, tussendoortje of bij de avondmaaltijd. Ze zijn makkelijk te maken en kunnen zowel met kokosrasp als met gari (cassave-rasp, te koop bij de toko) worden bereid.

Benodigdheden

  • Oven

  • Diep bord

  • Scherpe schaar

  • 1 of 2 ovenplaten

  • Meukvrij bakpapier

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet of kipdijfilet (van Vlees van Ons), in dikke repen

  • 2–3 eieren, losgeklopt

  • 200–300 gram kokosrasp

  • 2 tl kurkuma

  • 1,5 tl Keltisch zeezout

  • 2 tl kerriepoeder

  • Versgemalen zwarte peper

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaten met bakpapier.

  2. Knip de kipfilet in reepjes met een scherpe schaar en dep ze goed droog.

  3. Meng de kokosrasp met kurkuma, zeezout, currypoeder en versgemalen peper in een diep bord. Zet de losgeklopte eieren in een ander diep bord.

  4. Haal de kipreepjes eerst door de kokos-kruidenmix, daarna door het ei en vervolgens nogmaals door de kokosmix.

  5. Leg de kipreepjes naast elkaar op de bakplaat.

  6. Bak ze ca. 30 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Draai ze halverwege om.

Serveer Suggesties

  • Lekker met de BBQ-bouillon dipsaus uit Charlotte’s boek.

  • Of combineer met een mix van mayonaise en yoghurt met een theelepel garie voor een frisse twist.


💡 Wil je meer recepten zoals deze en de bijbehorende kookcursus ontdekken?
Charlotte van Loon deelt in haar boek Echt Leven door Echt Eten de kennis waar je lichaam naar snakt én maar liefst 40 heerlijke recepten. Bestel haar boek en ontdek haar kookcursus hier.