Boost je bijnieren met deze 3 natuurlijke Adrenal Cocktails

Gepubliceerd op 15 juni 2024 om 11:37

Laten we de exotische aandoende naam even plat slaan: de Adrenal Cocktail is eigenlijk gewoon een alcoholvrij, stress verminderend drankje en een aanvulling van mineralen. Ik noem het ook wel een bijnier booster, omdat onze bijnieren de organen zijn die het meest te verduren hebben tijdens en na stress en dus bij vrijwel iedereen wel een ‘boost’ kunnen gebruiken. Veel mensen, vooral moeders, voelen zich te vaak moe – we gaan dit niet negeren lieve mama’s, nee we gaan goed voor onszelf zorgen, okay?

 

Er zijn talloze manieren om goed voor jezelf te zorgen, één er van is door deze cocktail regelmatig te drinken.

Het doel is om ongeveer 375 mg kalium, 450 mg natrium en 60 mg natuurlijke vitamine C binnen te krijgen per drankje. 200 mg magnesium zou ook geen kwaad kunnen. Maar laten we het overzichtelijk houden en niet vergeten dat de beste manier om magnesium op te nemen via de huid is en niet via je maag-darmkanaal. Dus neem vooral een voetenbadje met Keltischzeezout en magnesium wanneer je deze cocktail drinkt!


Ik leg nog even de nadruk op ongeveer die hoeveelheden, ga dus niet stressen of dat nou wel of niet helemaal lukt, want dan bereik je het tegenovergestelde effect 😉 Je gaat je bijnieren niet redden door enkel dit drankje toe te voegen, jouw hele leefstijl moet daar voor zorgen lieve schat.
En mij niet bellen omdat je je afvraagt of deze soepjes wel te drinken zijn, want daar raak ik gestrest van 😉

 

Met het standaardrecept van sinaasappel, kokoswater en Keltisch zeezout kom je aan het doel van die kalium, natrium en natuurlijke vitamine C.

Maar ik ben eigenwijs en wijk af. Het is bijvoorbeeld al vrij lastig om het hele jaar door aan (bio) sinaasappelen te komen en sap uit een pak is dood, daar doe ik niet aan, ik wil leven in de brouwerij 😉
Dus heb ik m'n eigen 3 variaties gemaakt en die deel ik met jou.

Maar waarom de nadruk op vitamine C, kalium en natrium? Omdat onze bijnieren dit specifiek nodig hebben vanwege het feit dat deze voedingsstoffen cruciaal zijn voor de productie van stress regulerende hormonen en het handhaven van een gezonde functie van de bijnieren:

Vitamine C: Belangrijk voor de synthese van bijnierhormonen zoals cortisol, die een rol spelen bij het reguleren van de stressrespons en het energieniveau. Ik heb het niet over de fabrieksvariant van vitamine C, ascorbinezuur, ik bedoel vitamine C uit voeding, dus het complete pakket, inclusief al die andere stofjes die in fruit zitten * wat helpt om vitamine C goed op te nemen. 

Kalium: Essentieel voor het handhaven van een gezonde mineralenbalans in de bijnieren, wat helpt bij het reguleren van de hormoonproductie en het ondersteunen van de spierfunctie.

Natrium: Nodig voor de vochtbalans in de bijnieren en voor het reguleren van de bloeddruk, wat cruciaal is voor het functioneren van de bijnieren en dus het omgaan met stress.

Op gestructureerde dagen drink ik er één halverwege de middag. Maar halverwege de ochtend zou ook een goed moment zijn, ware het het niet dat ik dan van mijn Mighty Matcha aan het genieten ben 😉


Is dit drankje nieuw voor jou? Begin dan rustig aan, met een kwart tot een half recept één keer per dag, om te zien hoe je lichaam erop reageert en om aan de smaak te wennen. Je moet misschien zelf wat experimenteren om het juiste recept te vinden dat het beste voor jou werkt.
Geleidelijk aan, laat zeggen na een week, kun je het aantal verhogen tot uiteindelijk 1-2 volledige bijniercocktails per dag, bij voorkeur tussen de maaltijden door, ongeveer een uur voor of na het eten. Pin je niet vast op een specifieke tijd, het is belangrijker om ze binnen te krijgen wanneer je maar kunt, dan helemaal niet.

Trouwens! Overal waar een * bij staat krijg je bij Plent.nl 10% korting, gebruik code esther10!

 

Natuurlijke vitamine C:
uit gevriesdroogde biologische bessen*, of de Marine Collageen van Plent*

Kalium:
uit bio cacaopoeder, die laag in cadmium is*, kokosmelk of kokoswater en courgette

Natrium:
uit Keltisch zeezout

Optioneel extra magnesium:
gewonnen uit zeewater * in plaats van een fabriek


      Hartig recept voor 2-3 mokken

 

Snijd de courgette in blokjes en bak in het vet, meer vet toevoegen mag altijd!

Verwarm 500 ml water in een pan, het hoeft niet te koken, maar maak het wel even heet, doe daar de Bone Broth poeder, zout + gebakken courgette in en pureer het met een staafmixer. Voeg eventueel je favoriete kruiden toe en proef of je het zout genoeg vindt.
Schep in een mok, wanneer het een beetje afgekoeld is doe je de Marine Collageen er bij, daar zit vitamine C in en die wil je niet dood koken, vandaar dat je die pas later toevoegt.Chocolade melk variant, zowel warm als koud te drinken, voor 1 mok


 • 1 maatschep Marine Collageen*
 • 5 gram cacaopoeder* laag in cadmium 
 • mespunt Keltisch zeezout
 • 100 ml water
 • 5 gram ahornsiroop
 • 100 ml kokosmelk
 • Optioneel: slagroom en bijenpollen

  Voor de warme variant warm je alles op in een pannetje, behalve de Marine Collageen, gebruik eventueel een handmixer om alles goed door elkaar te mixen. Voeg in je mok, wanneer het wat afgekoeld is, de Marine Collageen toe.
  Voor de koude variant, warm je alles niet op in een pannetje, maar gebruik je wél de staafmixer 😉
  Serveer met slagroom en bijenpollen.

  Zoete, suikervrije variant, voor 1 glas

 • 50 ml vers bio citroensap
 • 1 maatschep Marine Collageen Aardbei* of kies een van de andere heerlijke smaken!
 • 50 ml bruiswater
 • 50 ml kokoswater
 • Optioneel: bijenpollen

  Mix alles door elkaar, bijvoorbeeld met een staafmixer en versier eventueel met bijenpollen.

  Geniet er van en laat me op Insta weten wat jouw (eigen) favoriete recept is!


  Ben je op zoek naar meer info over de principes van Weston A. Price, natuurlijke supplementen, GAPS en het keto dieet? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

  Met een achtergrond als Orthomoleculair Therapeut en een passie voor voeding, gezondheid en natuurlijke genezing kun je bij mij terecht voor exclusieve consulten! Met mijn persoonlijke ervaring in GAPS, keto, WAPF, Prometabolisch leven, paleo, raw food, vegan en vegetarisch eten kan ik je suggesties geven om keuzes te maken voor jouw lichaam.

  Volg mij op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van de nieuwste recepten, inzichten en kortingscodes. Als lid van mijn community krijg je exclusieve toegang tot de ‘Ortho Esther’ Telegram– en Facebook-groepen, waar we samen de kracht van voeding ontdekken en tips, recepten en inspiratie delen. Mis het niet en word vandaag nog lid van de community, je bent welkom!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.