Glutenvrije Keto Brownies met een Twist.

Gepubliceerd op 23 september 2023 om 17:57
Rating: 5 sterren
1 stem

Hoewel ik het liefste met chufameel bak, vanwege de grote hoeveelheid voordelen is het een meelsoort die niet 100% keto proof is. Kokosmeel daarentegen is wel geschikt voor een ketogeen dieet, daarom nemen we nog even de andere voordelen door:

Kokosmeel heeft een lage glycemische index, waardoor het kan helpen om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Dit betekent dat je niet het gevoel hebt dat je elk uur moet eten, omdat je bloedsuikerspiegel schommelt als een roeibootje op volle zee. Geen of minder  bloedsuikerspiegel-schommelingen, geen hangry-momenten - het leven kan zo simpel zijn.

Kokosmeel bevat Medium Chain Triglycerides, afgekort MCT's en in onze taal: Middel Lange Vetzuur ketens. Deze vetten worden sneller door het lichaam opgenomen en omgezet in energie dan andere vetten, waardoor ze populair zijn bij mensen die een ketogeen dieet volgen. Iedereen kan wel wat meer energie gebruiken toch?

Het andere voordeel van MCT's is dat ze helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de darmgezondheid.
Bovendien kunnen ze bijdragen aan een verhoogd gevoel van verzadiging, waardoor je minder snel honger krijgt, altijd handig ;-)

Het is goedkoper dan amandelmeel, een populaire meelsoort in keto land, maar het heeft wel een andere behandeling nodig, omdat het anders gortdroog wordt. 
Dus ja: er gaan relatief gezien een hoop eieren in, dat klopt dus!

De zoetmaker in dit recept heeft een irritante naam: eritrytol, het is een natuurlijke suiker die ontstaat door fermentatie, het is géén kunstmatige zoetstof, toch is het altijd goed om even te kijken hoe jouw lijf er op reageert.

 

Welke spullen zijn handig

-beslagkom

-weegschaal

-(hand)mixer

-spuitzak

-meukvrije bakvormpjes

 

Ingrediënten voor de muffins, 10-12 stuks

-50 gram cacao 10%korting met code esther10

-125 gram boter, ghee, of kokosolie

-125 gram kokosmelk

-6 eieren

-75 gram kokosmeel

-100 gram erytritol (een natuurlijke suiker die ontstaat door fermentatie en nauwelijks calorieën bevat)

Optioneel: 10 gram collageen voor extra eiwitten (10% korting met code esther10)

Voor de topping (die kun je weglaten wanneer je geen pinda's wilt eten.)

-150 gram pindakaas

-100 gram poeder erytritol

-125 gram kokosmelk

 

Bereiding muffins

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Smelt het vet zachtjes, je wilt het warm hebben, niet heet, anders heb je straks scrambled eggs ;-)
Roer de kokosmelk er door, daarna de eieren.
Voeg als laatste de droge ingrediënten toe, roer alles goed door, of knal het in de keukenmachine, blender of grijp die staafmixer.
Verdeel alles over de vormpjes en zet het dan zo'n 20 minuten in de oven.
Check even na 10 minuten hoe hard het gaat, jouw oven is mijn oven niet ;-)

 

Bereiding topping

Mix op jouw favoriete manier de kokosmelk en pindakaas door elkaar, voeg dan de poeder erytritol toe totdat je het zoet genoeg vindt. Wacht totdat de muffins helemaal afgekoeld zijn, anders glibbert je topping er af.
Met een spuitzak krijg je de mooiste resultaten, heb je die niet, dan kan je je natuurlijk ook uitleven met items uit je besteklaatje. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.