Pepernoten, glutenvrij en zonder geraffineerde suiker

Gepubliceerd op 30 november 2022 om 11:43

In de volksmond gebruiken veel mensen de woorden pepernoten en kruidnoten door elkaar, vaak bedoelen we dan één en hetzelfde, namelijk die heerlijke winterse mini koekjes, maar officieel mag dat natuurlijk helemaal niet ;-)

Nu doe ik wel vaker dingen die niet mogen, maar qua recepten probeer ik wel netjes te zijn, we hebben het over zo gezond mogelijk snoepen en zulke recepten verdienen wel wat punctualiteit haha. Kruidnoten zijn de knapperige tegenhanger van de enigszins taaie pepernoot, waar ook taai taai van gemaakt kan worden.

 

Dit recept is voor pepernoten, ietwat chewy, met een hint van anijs en zo gezond als ik het maken kan ;-)

Welke spullen zijn handig

- bakplaat

- bakpapier, liefst ongebleekt zodat je geen chemicaliën loopt te bakken in je oventje

- mengkom

- weegschaal

 

Ingrediënten voor +/- 30 stuks 

- 90 gram extra* fijn chufameel**, stuur me een berichtje voor een kortingscode!

- 20 gram tapiocazetmeel

- 50 gram ahornsiroop

- 1 ei

- 1 eetlepel koekkruiden

- 1 tl bicarbonaat

- snufje keltisch zeezout & peper

 

* extra fijn chufameel is niet zanderig, "gewoon" fijn chufameel kan dat wel zijn




Bereiding
Meng alle ingrediënten goed door elkaar, laat het 1 uur of langer in de koelkast rusten.

Verwarm daarna de oven voor op 180 graden en vorm ondertussen jouw favoriete vorm van het koekdeeg en leg dit op een bakplaat met bakpapier.
Bak ongeveer 8 minuten, maar aangezien iedere oven net weer even anders presteert is het een goed idee om na 5 minuten even een blik in de oven te werpen.

Geniet er van!

Reactie plaatsen

Reacties

Marianne
een jaar geleden

Waren lekker 😋 ahornsiroop had ik niet maar honing wel en dat werkte prima 👍

Esther de Geus
een jaar geleden

Goed om te weten!