Vitamine A & zwangerschap: De Boost Die Je Niet Wilt Missen.

In haar gastblog over vitamine A heeft Charlotte van Loo al aangegeven: "Doe vooral ook je eigen onderzoek”, je hoeft namelijk niet alles van haar aan te nemen en zelfs niet van mij 😉. Maar, geen zorgen, ik heb een berg aan onderzoek gedaan en een aanvullende blog voor je geschreven om je onderzoekende geest nog meer te voeden (figuurlijk dan).

Lees meer »

De mythe van wortels en vitamine A: wat je echt moet weten.

De volgende tekst is een gastblog, geschreven door Charlotte van Loo. Het is slechts een voorproefje van de waardevolle informatie die je kunt vinden in haar boek 'Echt Leven door Echt Eten'. Wil je meer leren over de intrigerende wereld van voeding en gezondheid? Bestel dan hier haar boek! Wil je precies weten hoe het zit met vitamine A en zwangerschap, ga dan naar m'n uitgebreide blog over dit onderwerp.

Lees meer »

Wat doet financiële stress met je gezondheid?

Gastblog door Marianne van geld101.nl!Financiële stress sluipt vaak langzaam in het dagelijkse leven van veel mensen zonder dat ze het doorhebben. De constante zorgen over geld, schulden en financiële onzekerheid kunnen een behoorlijke impact hebben, niet alleen op je bankrekening, maar ook op je gezondheid. Wanneer je stress hebt over je financiële situatie weet dan dat je niet alleen bent. Zeker sinds alle gebeurtenissen van de afgelopen jaren en de stijgende kosten zijn er meer en meer mensen die financiële moeilijkheden hebben. 

Lees meer »

De kracht van voedzaam eten, ontdek deze 3 slimme en goedkope superfoods.

Je hebt superfoods en je hebt superfoods. Laat je niet wijsmaken dat ze altijd duur zijn, uit verre landen komen, of lastig te vinden zijn.         Tip voordat je verder leest: in deze blog vind je op maar liefst 5 plekken kortingscodes voor korting op superfoods, mis ze niet!De hoogwaardige voedingsbommetjes die ik bedoel, hebben niks te maken met de zogenaamde gezonde besjes of poedertjes die met mooie praatjes voor veel geld verpatst worden. Onze voorouders wisten intuïtief welke voeding rijk is aan nutriënten en deelden die het eerst met de mensen waar van zij vonden dat die er het meest baat bij hadden: (aanstaande) zwangeren, opgroeiende kinderen en zogende moeders. Nu hoor ik sommigen al zeggen: ja maar je mag toch niet zo veel lever eten wanneer je zwanger bent? Mijn antwoord: zoek eens uit hoeveel IE vitamine A, uit bijvoorbeeld lever, de oervolkeren die Weston A. Price onderzocht aten. En lees dan eens dat aangeboren afwijkingen vele malen minder vaak voor kwamen. Van mij hoef je het niet aan te nemen, do your own research ;-)Deze traditionele samenlevingen die, onder andere, de drie items die ik ga beschrijven, vaak aten waren kerngezond. En dat is waar we voor gaan! Kortweg is rauwe zuurkool een bommetje van gunstige bacteriën, die je immuunsysteem ondersteunen, bevordert bottenbouillon de gezondheid van je darmen, die zo onmisbaar zijn voor de opname van al die gezonde dingen die je eet. En tot slot is lever de multi vitamine van moeder natuur, lees snel verder voor alle ins 'n outs, we starten met kraut!

Lees meer »

De vele voordelen van chufameel

Chufa, ook wel bekend als tijgernoot of aardamandel, is een veelzijdig knolgewas dat van oorsprong uit het Middellandse Zeegebied komt. Het is dus geen noot, maar een knolletje, dat onder de grond groeit, tussen de wortels van een grasachtige plant, waardoor ze op natuurlijke wijze beschermd worden tegen vraat. Chufameel wordt gemaakt door de chufa knolletjes te malen tot een fijn meel wat van zichzelf een zoetige smaak heeft.  Chufameel is de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het biedt. In deze blog vertel ik je alles over deze voordelen.Tip! Volg me op Facebook of Instagram stuur even een berichtje en je ontvangt een kortingscode om bij het leukste chufa bedrijf van Nederland te shoppen!

Lees meer »

Grondige detox

Ongemerkt ademen we de hele dag vervuilde lucht in, okay we wonen niet in Beijing, maar dat betekent niet dat onze Hollandse lucht is zoals het bedoelt is.

Lees meer »

Jun, de snelle zus van kombucha

Ik was al dol op Kombucha toen een lieve vriendin kwam aanzetten met een prinsesje in een potje. Nu ben ik enorm nauwkeurig, maar wanneer het op koken enzo aankomt wil ik dat het simpel is en ik kan variëren wanneer ik daar zin, tijd en gelegenheid voor heb. Maar niet bij voorbaat! Dus bij het woord prinsesje krijg ik de neiging om weg te lopen, maar low and behold, ze is leuk ;-)

Lees meer »

Lang Leve Levertraan!

Vitamine A en D zijn betrokken bij zo ontzettend veel processen in ons lichaam dat je er zeker van wilt zijn genoeg binnen te krijgen. Hoe? Lees snel verder...

Lees meer »