The Nourishing Traditions Book of Baby & Child Care

Ik leen graag boeken uit, maar dit is er een die ik meerdere keren per maand pak om iets in op te zoeken. Dus echt een van mijn favorieten!Er wordt besproken welke voeding je kan eten om je voor te bereiden op een zwangerschap, tijdens je zwangerschap en de (borstvoedings)periode er na.Daarnaast worden er verschillende ziekten besproken en hoe je daar op een natuurlijke manier mee om kan gaan. Er staan recepten in en heel veel andere nuttige informatie, echt een aanrader dus!Enige nadeel zou kunnen zijn dat het in het Engels is, er is echter geen Nederlandstalig boek wat in de buurt komt qua informatie. Ik kocht 'm bij een onafhankelijke uitgever, die ik graag steun door middel van mijn aankopen.

Lees meer »

Echt leven door Echt eten, Charlotte de Loo

Toen ik hoorde dat Charlotte de Broth Bar ging verkopen was ik heel blij voor haar. Zo'n mooi mens gun je haar dromen. Voor mijzelf was het even slikken, want ondanks mijn kieskeurigheid qua gezond eten, was de Broth Bar al jaren mijn favoriete restaurant. Vakanties werden zo gepland, dat er altijd een tussenstop was om heerlijk te kunnen eten. Zelfs voor het behalen van een super belangrijk herexamen was het mede doorslaggevend om die in Maastricht af te leggen, zodat ik het slagen kon combineren met een feestmaal. Als dát geen echte liefde en vertrouwen is ;-)De opluchting was dus ook groot toen ik haar boek kon bestellen en zelf aan de slag kon gaan met de recepten. Ook mijn kinderen zijn er erg blij mee!Er zijn bijzonder weinig Nederlandstalige boeken die niet politiek correcte kennis over voeding delen, dit is een must voor iedereen die de mainstream informatie doorziet en het heft in eigen handen wil nemen. Een échte aanrader dus wanneer je heldere informatie over echte voeding wilt lezen in combinatie met heerlijke recepten. 

Lees meer »

The Body Keeps the Score, Bessel van der Kolk

De van oorsprong Nederlandse Bessel van Kolk heeft een makkelijk leesbaar Engelstalig boek geschreven over verschillende manieren van traumaverwerking. Hij legt uit hoe het brein beïnvloed wordt door heftige gebeurtenissen en waarom dat zo lang kan doorwerken in je leven wanneer verwerking van die heftige gebeurtenis niet goed lukt. 

Lees meer »