Voeding en fysieke degeneratie

Gepubliceerd op 19 maart 2022 om 19:35

Tijdens het lezen van dit boek vielen er zóveel kwartjes bij mij!

Voor mij is het nu niet meer dan logisch dat je je lichaam af kan breken met wat wij voeding noemen én kan genezen met échte voeding.

Tijdens mijn opleiding aan het van Hall Instituut leerde ik dat de kaken en dus het gebit van krokodillen scheef groeien wanneer zij niet de juiste voeding krijgen.

Hoe logisch is het dat datzelfde gebeurd bij mensen? 

Ik vind de onderzoeken van tandarts Weston A. Price super interessant, hij wilde er achter komen hoe de volken die geen, of bijna geen, cariës of andere gezondheidsklachten hebben leven en wat zij eten. Hij had begin vorige eeuw een tandartspraktijk in de Verenigde Staten en het viel hem op dat scheve tanden steeds vaker voorkwamen, zijn grootste zorg was dat het gebit van kinderen zo slecht er aan toe was en hij geloofde niet dat lichamelijke aftakeling in het plan van God thuishoorde.

In zijn passie voor gezondheid besloot hij volksstammen op te zoeken die geïsoleerd van westerse invloeden leefden en een uitmuntende gezondheid hadden. Hij onderzocht het gebit van deze mensen, maakte foto's en nam samples van hun eten mee terug naar zijn praktijk in Cleveland.

Daar concludeerde hij dat er 4 keer zoveel vitamine B en C in zat en 10 maal zoveel vitamine A en D in vergelijk met wat toen het standaard dieet was in de Verenigde Staten.

Dit boek is samen met Genees Tandbederf de katalysator achter mijn voedingspatroon en de oplossing van mijn tandproblemen.