Natuurlijke Voedingssupplementen voor Zwangerschap en Borstvoeding: Mijn Aanpak

Gepubliceerd op 3 mei 2024 om 22:14

In deze blog lees je over mijn zorgvuldig samengestelde selectie van natuurlijke voedingssupplementen, die mij de essentiële voedingsstoffen leveren die ik nodig acht. Voor zowel pre-conceptie, tijdens de zwangerschap en erna, voor herstel en voedingsrijke melk.

Na jaren van onderzoek en ervaring ben ik ervan overtuigd geraakt dat alleen supplementen op basis van voeding de beste keuze zijn. Terwijl synthetische merken vaak alleen losse vitaminen aanbieden, geloof ik in de kracht van synergie: natuurlijke vitaminen en mineralen die samenwerken voor optimale gezondheid.

 

Neem bijvoorbeeld vitamine D, dat het beste werkt in combinatie met vitamine A en K2. Dit krachtige trio, gevonden in de unieke levertraan van Green Pasture, ondersteunt niet alleen de strijd tegen tandbederf, maar biedt ook een holistische benadering van gezondheid. In tegenstelling tot veel synthetische supplementen, ontbreken hier géén samenwerkende vitaminen of mineralen. Het resultaat is een natuurlijke balans die ons lichaam nodig heeft om te floreren.

Ook alle B vitaminen werken samen, wanneer je alleen foliumzuur (= B11) neemt ontstaat er een onbalans. Daarnaast is foliumzuur de nep variant van de echte vorm: folaat. Waar vinden we in de natuur de meeste B vitaminen? In orgaanvlees, gelukkig hoeven we daar niet op te gaan knagen. Real Roots verkoopt het in gevriesdroogde vorm!

 

Mijn aanpak is dus gericht op voedingssupplementen die voor 100% uit natuurlijke, geconcentreerde en synergetische ingrediënten bestaan. Dit gaat verder dan alleen het aanvullen van tekorten; het is het voeden van ons lichaam met rijke bouwstoffen voor groei en onderhoud. Voor mij is het dagelijkse streven om elke vitamine en elk mineraal van natuurlijke oorsprong binnen te krijgen, zonder onnodige toevoegingen. Júist toen ik zwanger wilde worden, zwanger was en de jaren erna, die in het teken staan van borstvoeding en herstel.

 

Benieuwd naar mijn keuzes? Hieronder vind je een overzicht van mijn favoriete supplementen en de aanbevolen dosering. Let wel, dit is mijn persoonlijke ervaring en geen medisch advies. Maar omdat ik vaak gevraagd word naar mijn gezonde levensstijl, deel ik graag mijn inzichten en ervaringen met jou.

 


# 1 Levertraan van Green Pasture voor vitamine A, D, E en K2 + omega 3

(2 tl = 10 ml of 20 capsules)
Code esther5 geeft 5% korting bij Real Roots
Code esther10 geeft 10% korting bij Plent.nl

# 2 Orgaanmix van Real Roots voor alle B vitaminen, ook folaat (de actieve vorm van foliumzuur) en B12 en daarnaast mineralen zoals ijzer

(10 capsules)
Code esther5 geeft 5% korting bij Real Roots
->> zelf zou ik hoogstwaarschijnlijk geen los foliumzuur supplement gebruiken, omdat alle B vitaminen met elkaar samenwerken en die van populaire drogisten allemaal de synthetische variant van foliumzuur bevatten. De natuurlijke vorm van foliumzuur is folaat. In uitzonderlijke situaties raad ik wel eens een krachtig folaat + B12 supplement aan, maar alleen wanneer diegene bij mij een consult gehad heeft en ik de bloedwaardes en geschiedenis ken. En dan altijd in combinatie met de bovengenoemde orgaanmix.

# 3 Vitamine C van Plantforce  voor hoog gedoseerde natuurlijke vitamine C uit biologisch fruit

(2 tl)
Dit is dus géén synthetische ascorbinezuur die 9 van de 10 keer genetisch gemanipuleerd is en uit China komt!
Code esther10 geeft 10% korting bij Plent.nl

# 4 Fulvinezuur voor meer dan 100 mineralen, spoorelementen en 
(in 10 weken opbouwen tot 10 druppels per dag)
Lees m’n uitgebreide blog die ik hier over schreef hier.

# 5 Oester capsules, óók belangrijk voor mannen, omdat oesters bomvol zitten met vitamine A, zink, koper, jodium en andere essentiële bouwstenen voor gezond sperma.

(4 capsules per dag)

Code esther10 geeft 10% korting bij Nutriest, betalen via creditcard.
Ook hier in Nederland te koop, helaas zonder korting.

#6 Collageen, marine collageen naturel met biologische vitamine C, collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam. 

(2 maatschepjes per dag)
Code esther10 geeft 10% korting bij Plent.nl

# 7 Milt van Real Roots, milt bevat de meeste ijzer van alle voeding, in de best opneembare vorm

(6 capsules per dag)
Code esther5 = 5% korting

# 8 Biest (=colostrum) van Real Roots, voor extra ondersteuning van het immuunsysteem, groei en herstel.

(6-10 capsules er dag)
Code esther5 geeft 5% korting bij Real Roots
                                           

# 9 Magnesium via de huid

Elke dag (voeten)bad met een volle hand Keltisch zeezout en 2 volle handen magnesium
Heb je net als ik geen bad? Koop dan een Bath Bucket, een verplaatsbaar compact bad, ik pas er met mijn 1.76 meter in en mijn kinderen zijn er ook een poosje samen in gegaan.

Extra magnesium via de mond:
Plantforce magnesium
1 theelepel + 1 theelepel sole, ( sole er bij zodat je geen "kale" magnesium slikt, want magnesium werkt samen met andere mineralen).
Code esther10 geeft 10% korting bij Plent.


Extra Omega 3: 
2 capsules Plantforce Vegan Omega
Code esther10 geeft 10% korting bij Plent.

Extra vitamine E:
2 capsules zwarte komijnolie per dag van Plent.

Extra B12 + zink:               

4 capsules oester

Code esther10 geeft 10% korting  op oester capsules bij Nutriest, betaling alleen via creditcard. Ook hier in Nederland te koop zonder korting.Speciaal voor mannen (en vrouwen die meer libido en energie willen):
Naast de bovenstaande supplementen ben ik voor mannen zeer enthousiast over een supplement van Nutriest, een mix waar zowel rundertestikel, oester en lever in zit. 
Een ware nutriëntenbom om de mannelijke voortplanting, lees: gezond sperma, een boost te geven.
Code esther10 geeft 10% korting bij Nutriest, momenteel alleen via creditcard te bestellen.

Een alternatief is de rundertestikel van Real Roots, een product van Hollandse bodem, 100% pure rundertestikels, geen andere toevoegingen.
Code esther5 levert je 5% korting op bij Real Roots.
Dit supplement van Real Roots combineert zeer goed met de oester van Nutriest (zie dames afdeling). 


Bedankt voor het lezen, heb je vragen? Stuur me een berichtje via Instagram,
liefs Esther

Veel gestelde vragen:

Vraag:
Vitamine A is toch gevaarlijk?
Antwoord:
Dat ligt nogal genuanceerd, het is toxisch wanneer je er op een onnatuurlijke manier mee omgaat, lees er alles over in mijn uitgebreide blog.


Ben je op zoek naar meer info over de principes van Weston A. Price, natuurlijke supplementen, GAPS en het keto dieet? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Met een achtergrond als Orthomoleculair Therapeut en een passie voor voeding, gezondheid en natuurlijke genezing kun je bij mij terecht voor exclusieve consulten! Met mijn persoonlijke ervaring in GAPS, keto, WAPF, Prometabolisch leven, paleo, raw food, vegan en vegetarisch eten kan ik je suggesties geven om keuzes te maken voor jouw lichaam.

Volg mij op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van de nieuwste recepten, inzichten en kortingscodes. Als lid van mijn community krijg je exclusieve toegang tot de ‘Ortho Esther’ Telegram– en Facebook-groepen, waar we samen de kracht van voeding ontdekken en tips, recepten en inspiratie delen. Mis het niet en word vandaag nog lid van de community, je bent welkom!Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.