Fruit crumble, vegan & voedzaam

Gepubliceerd op 16 juni 2022 om 09:17

"Maar Esther, jij eet toch helemaal niet vegan?"

Klopt! Maar acht, ik dacht, laat ik ook eens hip doen en eerlijk zijn, dit recept ís nu eenmaal volledig plantaardig, maar kan met een gerust hart vegetarisch gemaakt worden ;-)

 

Een jaar of 6 geleden kwam ik chufameel tegen op de Nederlandse Weston A. Price beurs, ik was er heel benieuwd naar, maar had destijds de energie niet om te gaan bakken met iets nieuws. Toen ik het later weer eens tegenkwam ging ik me er in verdiepen en ontdekte een aantal mooie en unieke eigenschappen:

- zeer weinig anti nutriënten, dus beter voor je tanden

- glutenvrij

- prebiotisch

- heerlijke smaak

 

Lees bij dit recept meer over chufameel.

Ik eet dit graag als toetje, maar je zou het ook als ontbijtje kunnen eten, multi inzetbaar dus, ik houd er van!

 

Welke spullen zijn handig

-ovenschaal 

 

Ingrediënten voor 4-6 personen

- 200 gram extra fijn chufameel 

- 200 gram blauwe bessen, of ander fruit wat je lekker vindt

- 150 gram gesmolten kokosolie

- 2 appels in blokjes

- 15-20 gram kokosbloesemsuiker

- 1/2 tl vanille poeder

 

Optioneel

- 1/2 tl kaneel, vooral in de winter is dit extra lekker

- snufje kardemom

-   1 eetlepel collageen,  is super duper gezond en wanneer je het voordelig koopt bij Plent.nl krijg je ook nog eens 10% korting wanneer je code esther10 gebruikt! 

 

Bereiding 

Roer het fruit door elkaar en doe de specerijen die jij lekker vindt er door.

Dit doe je in de ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 180 C.

Roer de gesmolten kokosolie, chufameel, kokosbloesemsuiker en vanille door elkaar tot een kruimelige massa.

Roer dit weer door het fruit.
Schuif de schaal in de oven en haal het er na ongeveer 20 minuutjes uit.

Op de foto at ik het met kokosyoghurt, maar je kunt natuurlijk elke soort yoghurt of hangop kiezen die jij lekker vindt.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Marianne
een jaar geleden

Dit recept gebruikt voor een appel en rabarber crumble. Wel ook chufa vlokken toegevoegd voor een extra bite. Was verrassend lekker en erg verslavend 😋

Esther
een jaar geleden

Ooh wat een heerlijke combi, rabarber is zooo lekker!