Desem croutons, lekkerder dan chips!

Gepubliceerd op 12 mei 2022 om 13:24

Een van de dingen die bij mij een euforisch gevoel oproept is de geur van versgebakken brood. En wanneer ik dan ook nog eens weet dat ik de beste ingrediënten heb gebruikt, het precies lang genoeg heb laten rijzen en de Kerry Gold roomboter al klaarligt dan kan er weinig meer mis gaan. Toch?

 

Nou laat ik gewoon heel eerlijk zijn, ik vergeet wel eens dat m'n speltbloem op is en dan pak ik tarwemeel, toch even iets minder gezond voor een healthnerd als ik.

En ik heb heus niet altijd zin om een kookwekker te zetten en het deeg een paar keer te rekken en te vouwen, dus dan rijst het wat minder.

Maar sinds ik croutons maak van brood dat geen  9 als beoordeling krijgt hoop ik stiekem soms wel eens dat het niet helemaal goed uit de verf, uhm oven komt haha.

 

Want ja, deze croutons zijn lekkerder dan chips. Yep, het staat het er, lekkerder dan chips.

 

 

Welke spullen zijn handig

 

bakplaat

meukvrijbakpapier

- kom

- scherp mes

- super hippe zinken teil met kruiden om kekke foto's te maken van het resultaat

 

Ingrediënten 

- (mislukt) desembrood

- provencaalse kruiden

- 2 teentjes verse knoflook, of doe lekker lui en pak knoflook poeder

- 75 gram ghee/roomboter/kokosolie

- Keltisch zeezout naar smaak

 

Bereiding

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verwarm het vet zachtjes in een pannetje.

Pers ondertussen de knoflook uit en voeg het samen met de kruiden en het zout toe aan het vet, je gaat de knoflook niet er in bakken, maar gewoon rustig laten marineren in het vet

Snijd het brood in blokjes, of laat je peuter het aan gort scheuren.

Meng alles door elkaar in een kom, of de pan wanneer dat past.

Spreid het uit op de met bakpapier beklede bakplaat en knal het in de oven voor zo'n 20 minuten en klaar is Kees.

 

Bespaar jezelf de moeite om een voorwerp te zoeken om het in op te bergen, want binnen no-time is de bakplaat leeggegeten is mijn ervaring ;-)