
Recept: Dubbele chocomousse met witte & pure laag
Een romige mousse in twee tinten: diepdonkere chocolade en zachte witte ‘chocolade’ op basis van cacaoboter en vanille. Een eenvoudig, voedzaam toetje dat eruitziet alsof je uren hebt staan zwoegen.
Voor 3 gewone of 4 kleine porties
✨Ingrediënten
Pure laag:
-
88-100 g pure chocolade (bijv. 93%, 2 reepjes van Puur Mieke à 44 g)*
-
25 g roomboter
Witte laag:
-
50 g cacaoboter*
Basis:
-
250 ml slagroom
-
50 g Real Roots honing BINNENKORT TE KOOP! Gebruik code ESTHER10 voor EXTRA KORTING
-
2 eidooiers
(eiwitten kun je bewaren voor bijv. kokosmacroontjes 😉)
* 5% korting voor nieuwe klanten bij Puur Mieke met code ESTHER5
🥄 Bereiding
-
Smelt de chocolades afzonderlijk:
-
Smelt de pure chocolade samen met de boter au bain-marie of op laag vuur.
-
Smelt ook de cacaoboter samen met het vanille-extract. Laat beide mengsels daarna iets afkoelen.
-
-
Klop de slagroom lobbig met de honing.
Voeg de honing toe vóór het kloppen. Klop tot de slagroom luchtig en dikvloeibaar is — niet stijf. -
Meng de eidooiers door de opgeklopte slagroom.
Mix kort tot een glad, romig geheel. -
Verdeel het mengsel in twee gelijke delen:
-
Roer door de ene helft het pure chocolademengsel.
-
Roer door de andere helft het mengsel van cacaoboter en vanille.
-
-
Schep of giet de mousse om en om in glaasjes of kommetjes.
Maak laagjes of swirl erdoorheen voor een marmer-effect. -
Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Serveer koud. Optioneel met geraspte chocola, cacaonibs of gewoon niks, want hij is al goed genoeg.