Dubbel Choco Droom

Gepubliceerd op 31 juli 2025 om 21:00

Recept: Dubbele chocomousse met witte & pure laag

Een romige mousse in twee tinten: diepdonkere chocolade en zachte witte ‘chocolade’ op basis van cacaoboter en vanille. Een eenvoudig, voedzaam toetje dat eruitziet alsof je uren hebt staan zwoegen.

Voor 3 gewone of 4 kleine porties


✨Ingrediënten

Pure laag:

Witte laag:

Basis:

  • 250 ml slagroom

  • 50 g Real Roots honing BINNENKORT TE KOOP! Gebruik code ESTHER10 voor EXTRA KORTING

  • 2 eidooiers
    (eiwitten kun je bewaren voor bijv. kokosmacroontjes 😉)

    * 5% korting voor nieuwe klanten bij Puur Mieke met code ESTHER5


🥄 Bereiding

  1. Smelt de chocolades afzonderlijk:

    • Smelt de pure chocolade samen met de boter au bain-marie of op laag vuur.

    • Smelt ook de cacaoboter samen met het vanille-extract. Laat beide mengsels daarna iets afkoelen.

  2. Klop de slagroom lobbig met de honing.
    Voeg de honing toe vóór het kloppen. Klop tot de slagroom luchtig en dikvloeibaar is — niet stijf.

  3. Meng de eidooiers door de opgeklopte slagroom.
    Mix kort tot een glad, romig geheel.

  4. Verdeel het mengsel in twee gelijke delen:

    • Roer door de ene helft het pure chocolademengsel.

    • Roer door de andere helft het mengsel van cacaoboter en vanille.

  5. Schep of giet de mousse om en om in glaasjes of kommetjes.
    Maak laagjes of swirl erdoorheen voor een marmer-effect.

  6. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
    Serveer koud. Optioneel met geraspte chocola, cacaonibs of gewoon niks, want hij is al goed genoeg.