Snelle, simpele, suikervrije muffins, glutenvrij & lactosevrij

Gepubliceerd op 20 april 2022 om 21:26

Soms wil je gewoon even een lekker makkelijk recept maken, iets wat je na een keer gemaakt te hebben wel zo'n beetje uit te hoofd weet. En het leuke van simpele recepten, is dat je er heel gemakkelijk mee kunt variëren.

Zo zijn deze muffins ook erg lekker met (bos)bessen of ander fruit, maar wanneer je daar allemaal geen puf voor hebt, maar wel even snel een lekker toetje of iets voor bij de thee wilt maken dan is hier je recept:

 

Welke spullen zijn handig

- muffin vorm waar 6 of meer muffins in passen

- papieren muffin vormpjes, 6 stuks

 

Ingrediënten voor 6 stuks

- 100 gram kokosolie

- 50 gram kokosmeel

- 2 eieren

- 2 grote bananen, overrijp werkt super goed!

- 1/2 theelepel bicarbonaat

- 1/4 theelepel vanille

- 1 theelepel kaneel 

Optioneel:

- 1 eetlepel collageen  (bestel 'm bij Plent.nl met 10% korting door code esther10  te gebruiken bij het afrekenen)

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Doe de kokosolie in een pannetje op zacht vuur en laat het smelten.

Prak ondertussen de bananen fijn met een vork.

Doe de papieren muffin vormpjes in het muffin bakblik.

Doe alles bij elkaar in een kom wanneer de kokosolie gesmolten is en roer het goed door elkaar. Dat kan ook met een handmixer of staafmixer.

Verdeel dit mengsel over de 6 muffin vormpjes en bak ze in ongeveer 12 minuten gaar.

Het verschilt per oven hoe lang dit duurt, check het even na 10 minuten.

 

Lekker met een plak roomboter en ja, dat is niet 100% lactosevrij ;-)