Grondige detox

Gepubliceerd op 13 april 2022 om 19:35

Ongemerkt ademen we de hele dag vervuilde lucht in, okay we wonen niet in Beijing, maar dat betekent niet dat onze Hollandse lucht is zoals het bedoelt is.

Wat door voertuigen en bedrijven dagelijks de lucht in wordt geslingerd komt uiteindelijk met regenwater weer op het land terecht en dus in de bodem, waar wij met liefde onze groenten op verbouwen en de dieren laten grazen.

 

Bedrijven mogen met toestemming van onze lieve overheid afval in de rivieren lozen, waaronder GenX, trust me, dat spul wil je niet in je systeem krijgen, maar het gebeurd wel, want drinkwaterzuiveringsbedrijven gebruiken vervolgens dat rivier water om kraanwater te maken. En hoe zeer zij ook hun best doen, het is onmogelijk om alle GenX, medicijnresten en zware metalen er uit te filteren. Proost.

 

En vergeet niet dat zwarte (amalgaam) vullingen voor een groot gedeelte uit kwik bestaan, het op een na giftigste “goedje” ter wereld draag jij misschien al (tientallen) jaren mee in je mond.

Dikke kans dat er fluoride in je tandpasta zit, je potje kokosolie met hexaan is ontgeurd en je laminaat formaldehyde uitwasemt.

Ik kan eindeloos doorgaan met opsommen waar de toxinen te vinden zijn en waar je lichaam ze opslaat, totdat de moed je volledig in schoenen zinkt, maar daar wordt niemand beter van.

 

Beter informeer ik je hoe je er van af komt en waarom ik uiteindelijk heb gekozen voor advanced TRS.

 

Daarvoor gaan we eerst terug in de tijd, de tijd waarin ik in mijn moeders buik via de placenta al kwik in mijn groeiende baby lijfje kreeg door de 10+ lekkende amalgaam vullingen die mijn moeder rijk was.

En voordat je nu wellicht denkt, ja maar als zulke vullingen niet veilig zijn dan plaatst een tandarts die toch niet? Tsja, goed punt, ware het niet dat bijvoorbeeld sigaretten ook niet bepaald optimaal zijn voor je gezondheid, maar wel overal te koop zijn. En kwik thermometers verboden zijn…

Na m’n geboorte duurde het niet lang voordat ik flessenvoeding kreeg, een biologische variant bestond nog niet, het consultatiebureau schreef fluortabletjes voor en spoot een cocktail aan ziekten met “hulp”stoffen in m’n armpjes.

Het lijkt allemaal zo normaal, maar laten we eerlijk zijn, waarom houden we onze baby's niet puur? Wat kan zo'n klein en ontwikkelend lichaampje afvoeren aan zware metalen (aluminium uit de cocktails, kwik uit vullingen)? Dat lukt nauwelijks en wat niet ontgift kan worden wordt opgeslagen in onze botten en organen.

In de jaren er na kreeg ik nog wat injecties die ziekten zouden moeten voorkomen, margarine op m’n brood en fluorbehandelingen die niet hielpen, want uiteindelijk heb ik ook meer dan 10 vullingen mogen ontvangen waarvan 6 zwarte.

Als tiener was ik dol op deodorant, wist ik veel dat daar ook aluminium in zit, de nagellak was niet aan te slepen, toen ik ademhalingsproblemen kreeg minderde ik pas en voordat ik henna ontdekte smeerde ik m’n haar en hoofdhuid vol met chemische verf.

En dan heb ik het nog niet over mijn “voeding” van destijds en jarenlange gebruik van de pil met haar geknutselde horrormonen…

Als student had ik bijzonder weinig te makken en boontjes uit een metalen blikje waren makkelijker en goedkoper dan de verse variant.

 

Daarna liet ik er voor m’n wereldreizen nog wat injecties injassen en desondanks toch een flinke kinkhoest gekregen.

Zo zie je maar, het is echt niet zo moeilijk om belastende stoffen in je lichaam te krijgen, easy peasy. Het het er weer uit halen is helaas een ander verhaal.

Want toen de tandarts op mijn verzoek de kwikvullingen verving voor witte was dat een mooie eerste stap, maar het echte werk begon pas toen ik me realiseerde dat die zwarte rommel ongemerkt was gaan lekken en door m’n lijf was gaan reizen met alle gevolgen van dien.

Je wilt niet weten hoeveel tijd ik heb gestoken in het uitpluizen van de oorzaak van mijn gezondheidsproblemen. Ik zal je de oorspronkelijke lijst met klachten besparen, al wordt die steeds kleiner!

Er wordt graag geroepen dat koriander en chlorella zo lekker ontgiftend werken en ik ben een groot voorstander van natuurlijke middelen, maar we krijgen in onze hele leven een breed scala aan super onnatuurlijke toxinen binnen die je niet simpelweg met een kruidenmix weer veilig weg krijgt. Veel middelen binden zich voor korte duur aan metalen en voeren ze niet volledig af tot aan je toiletpot. Dat brengt een heel groot risico met zich mee want het is leuk dat die plantjes metalen uit je organen kunnen plukken, maar wanneer het vervolgens vroegtijdig weer losgelaten wordt komt het opnieuw in je bloedbaan terecht en kan het weer op andere plekken in je lijf terecht komen. Her distributie noemen we dat. Foute boel.

 

Dus na maandenlang zoeken en lezen besloot ik om met Alfa- linoleenzuur (ALA) het Andy Cutler Protocol te gaan volgen om met name zware metalen af te voeren, omdat het toen de enige veilige optie leek, zonder her distributie. Slow and steady. Voor dat ik daar aan begon heb ik een haar mineralen analyse laten doen om er zeker van te zijn dat ik niks verzon, helaas bevestigde de uitslag mijn vermoedens.

 

Om er voor te zorgen dat onder andere aluminium en kwik onttrokken worden aan, laat zeggen je hersenen, en daarna volledig uit je lichaam afgevoerd worden, is het van belang om ontzettend langzaam de dosering op te voeren. Dit totale proces duurt zo’n 2 jaar. 3 dagen per week. Elke 3 uur. Ook ’s nachts. Yep. Voel je ‘m? Nauwelijks te doen toch?! Ik was gewaarschuwd dat het zwaar zou worden, dat m’n lever overbelast kon raken alsook m’n nieren en bijnieren en kocht me ongans aan ondersteunende supplementen, want de ALA zou ook gelijk eventjes de goede mineralen en metalen afvoeren.

Maar als je me een beetje kent weet je hoe stronteigenwijs ik ben en hoe graag ik weer gezond wilde worden.

Dus ik begon aan de eerste detox ronde van 3 dagen. Ik lag de nachten wakker, bang om de wekker te missen, dat zou namelijk erg gevaarlijk zijn, want een gemiste dosis betekende dat de ALA zijn werk niet af kon maken en de losgetrokken zooi niet uitgepoept kon worden, maar voortijdig in m’n bloedbaan terecht zou komen. Dat is fout boel. Dus Dikke Angst. Not funny.

 

De tweede ronde werd ik ZO ziek. Kon bijna niet meer praten, heb twee weken niet kunnen werken, verrekte van de pijn, kon bijna niet eten en drinken, voelde me erg depressief, shit waar was ik aan begonnen! Ik was begonnen met de laagste dosering en zelfs dat was te veel! En om überhaupt door te kunnen gaan met dit protocol zou die laagste dosering moeten halveren, lekker handig, capsules halveren, wel eens geprobeerd?

Bovendien zou ik er nog veel langer over gaan doen. Eerst maar eens rustig een paar maanden herstellen van deze 2 rondes en na een reis naar Canada weer herstarten.

 

Blijk ik zwanger te zijn geworden in Canada…feest alom, maar over het algemeen is het bekend dat je tijdens een zwangerschap en de aansluitende borstvoedingsperiode niet effies gaat detoxen, iets met je kind vergiftigen met jouw af te voeren meuk. En aangezien ik iets langer borstvoeding geef dan het consultatie bureau adviseert, zonk de moed me in de schoenen. Ik wilde niet nog jarenlang rondlopen met een getergd lichaam, maar ik had geen keus. Ik richtte me op embryolief en at, dronk en leefde zo gezond als mogelijk. De embryo groeide uit tot een potige baby die nu als kleuter door het leven gaat.

En ik weet niet meer hoe, maar aangezien ik nogal een health nerd ben is het niet verbazingwekkend, dat ik na verloop van tijd op het spoor kwam van advanced TRS. Eerst was ik enorm sceptisch en wilde ik het niet proberen, ik had immers jaren geleden al m’n huiswerk gedaan en als een maniak het hele web afgezocht om de beste manier te vinden om te detoxen.

Maar nieuwsgierig als ik ben ging ik er toch in verdiepen en de vele ervaringsverhalen overtuigden me er van om het tot te gaan proberen.

Ik zou bijna zeggen ‘what a breeze’! Veilig tijdens de borstvoeding, veilig voor kinderen, geen her distributie, geen mineralen rover. To good to be true? Test het zelf.

In tegenstelling tot ALA kan je beginnen wanneer je wilt en stoppen wanneer je wilt. En hoewel ik nog steeds een voorstander ben van je goed voorbereiden op een ontgiftingskuur, is dit zoveel malen makkelijker dan mijn rampenervaring. Doe er je voordeel mee.

Over voordeel gesproken, met deze code krijg je €5,- korting op je eerste bestelling met code esther10

 

Ben ik nu helemaal klaar met ontgiften? Nee. Want ik leef nog steeds in het meest vervuilde stukje Nederland, dus dagelijks krijg ik mijn portie rottigheid binnen, ik zie ontgiften dus als een doorgaand proces, maar ondertussen merk ik mooie verbeteringen, onder andere:

-minder voedsel intoleranties

-meer focus

-geen gewrichtspijn meer

 

En heeft het ongiften met Advanced TRS geen bijwerkingen? In mijn ervaring wel. Ik voel me tijdelijk vermoeider en emotioneler, maar wanneer ik dat plaats naast met ervaring met ALA dan is het voor mij velen malen gemakkelijker.

 

Lees vooral verder op de website van TRS Detox.

Ik ben een groot voorstander van zelf onderzoek doen, neem niets van mij aan ;-)