Fulvinezuur: dé detox van moeder natuur & mineralen bom in 1

Gepubliceerd op 13 maart 2024 om 11:06

Eind 2022 stuitte ik op een aankondiging die mij meteen intrigeerde: een interview met Tanja Stevens. De dame die het Werk van Weston A. Price in Nederland op de kaart zette, deze man ontdekte dat gezonde groepen mensen volop dierlijke vetten aten om in hun vitaminen en mineraken behoeften te voorzien.
Maarten en Lidwien van SMPL International hadden Tanja geïnterviewd, hoewel ik nog niet bekend was met hen of hun werk, greep de belofte van dit gesprek direct mijn aandacht. Tanja's reputatie voor diepgaande kennis en expertise maakte me nieuwsgierig. Zonder te aarzelen heb ik me daarom direct ingeschreven voor de nieuwsbrief van SMPL International, in afwachting van de release van deze veelbelovende podcast.

 

Tegelijkertijd was ik mij toen aan het verdiepen in het intrigerende onderwerp van mineralen, als onderdeel van mijn toenmalige opleiding tot Orthomoleculair Therapeut. Tijdens deze verkenning realiseerde ik me dat, ondanks jaren van onderzoek, ik nog nooit een volledig én compleet natuurlijk mineralensupplement had gevonden. Ik ben énorm kritisch en kieskeurig en er zijn maar weinig supplementen die mijn waardering krijgen.

“Toevallig” bleek dat Maarten en Lidwien, zonder dat ik het wist, preciés het product hebben waar ik al geruime tijd naar op zoek was: fulvinezuur. Een 100% natuurlijk mineralen complex van maar liefst 72 mineralen. Diep onder de indruk van deze onbekende krachtpatser dook ik gelijk in de details. In deze blog deel ik een samenvatting van mijn bevindingen en vertel ik je waar je de beste fulvinezuur kunt vinden.

Waarom Je Dit Niet Wilt Missen

Fulvinezuur is een zeldzaam natuurproduct waarvan nog maar weinig mensen de kracht kennen. Het ontstaat doordat vergane planten in de bodem, onder invloed van heilzame bodembacteriën, gedurende vele eeuwen natuurlijke processen ondergaan, zoals vertering en fermentatie. Deze planten bevatten ooit, in een tijd ver vóór vervuiling en bodemuitputting, nog wél enorme hoeveelheden voedingsstoffen. 

Daarnaast bevat de bodem van de juiste bron, door afwezigheid van pesticiden en andere chemicaliën nog  levende bacteriën, wat onmisbaar is voor de aanmaak van bodemzuren zoals huminezuur en fulvinezuur. Tegenwoordig bevat veel landbouwgrond, door het gebruik van allerlei landbouwmiddelen, bijna geen bacteriën meer en dus wordt er geen fulvinezuur meer gevormd. Terug naar de eeuwenoude planten: deze nutriënt rijke planten in combinatie met gunstige bodembacteriën leveren na al die eeuwen een enorm mineraalrijke humus op, waar fulvinezuur een specifiek bestanddeel van is. Door dit eeuwenlange, volgens sommigen millennia, lange proces zijn alle voedingsstoffen in de planten tot oplosbare deeltjes afgebroken. Het bijzonder kleine formaat van fulvinezuur stelt het in staat om gemakkelijk door celwanden te dringen en de cel binnen te gaan. Binnen de cel fungeert fulvinezuur als een katalysator, waardoor de nutriënten uit humuszuur direct beschikbaar worden gesteld voor de cel en mitochondriën. Deze nauwe samenwerking tussen fulvinezuur en humuszuur blijkt van vitaal belang te zijn voor een optimale opname van voedingsstoffen op cellulair niveau. Never change a winning team!
Na het eeuwenlange proces duurt het vervolgens nog eens twee jaar om fulvinezuur en humus voorzichtig uit de bodem te extraheren, met als resultaat een supplement dat niet gepatenteerd kan worden vanwege zijn natuurlijke oorsprong. We kennen de term slow food, ik wil daar graag ‘slow supplement’ aan toevoegen, een aanvulling op je dagelijkse voeding, wat met tijd en aandacht tot stand is gekomen.

Wat de fulvinezuur van Maarten & Lidwien (SMPL72) onderscheidt van andere producten, is hun toewijding aan het leveren van het beste en schoonste product op de markt, daarover later meer, laten we nu een 5 tal unieke voordelen bekijken. (Tekst gaat verder onder de afbeelding.)

Top 5 Voordelen van Fulvinezuur

 

1: Directe Opname in de Cel:

Fulvinezuur maakt het mogelijk dat 72 bioactieve mineralen direct in de cel worden afgeleverd waar het ook de mitochondriën binnen gaat, die energiefabriekjes van ons lichaam. De nutriënten in fulvinezuur zijn namelijk zo’n 10.000 keer kleiner dan die in gangbare supplementen, waardoor een volledige en efficiënte opname wordt gegarandeerd. Vergelijkbaar met een postbode die waardevolle pakketjes rechtstreeks bij de cel bezorgt, omzeilt fulvinezuur het spijsverteringsproces. Deze celopname is bijzonder gunstig voor mensen met een minder dan optimale darmwerking, aangezien fulvinezuur dit obstakel omzeilt en een directe en effectieve opname in de mond, slokdarm en maag mogelijk maakt.

2: Fulvinezuur en de Strijd tegen Huidveroudering

Fulvinezuur onthult een breed scala aan eigenschappen die de tekenen van veroudering doeltreffend aan kunnen pakken en helpen je huid een jeugdige uitstraling te geven. Als krachtige antioxidant speelt fulvinezuur een cruciale rol in het neutraliseren van vrije radicalen, de schadelijke moleculen die verantwoordelijk zijn voor oxidatieve stress en het versnellen van het verouderingsproces van de huid.

Dankzij zijn unieke vermogen om collageen te stimuleren, gaat fulvinezuur verder dan oppervlakkige verzorging. Het stimuleert de productie van collageen, een fundamenteel eiwit dat de structuur en elasticiteit van de huid ondersteunt. Hierdoor draagt fulvinezuur niet alleen bij aan het verminderen van rimpels en lijntjes, maar bevordert het ook het behoud van een stevige en veerkrachtige huidtextuur.

Fulvinezuur fungeert als een beschermend schild tegen oxidatieve stress, waardoor de huid beter bestand is tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Of je nu preventieve maatregelen neemt tegen huidveroudering of actief streeft naar verjonging, fulvinezuur biedt een holistische benadering voor een gezondere huid.

3: Krachtige Detox:

Paul Benvenisto, een van de eerste ontdekkers van fulvinezuur, benadrukt dat het het kleinste molecuul in de natuur is. En dat het daardoor maar liefst 60 keer zijn eigen gewicht aan nutriënten de cel in kan dirigeren alsmede 60 keer zijn gewicht aan afvalstoffen af kan voeren. Postbode en vuilnisman in één. 

Omdat fulvinezuur in staat is ongewenste stoffen volledig af te voeren, fungeert het als een krachtige ontgifter en dat zonder het verlies van essentiële mineralen. Veel andere detox middeltjes hebben als bijwerking dat het vaak zowel de goede als de foute mineralen afvoert. Dan ben je nog verder van huis, want juist voor het effectief detoxen hebben we mineralen nodig! Het ontgiften met fulvinezuur loopt bij de meeste mensen ongemerkt, toch is mijn persoonlijke advies om te starten met 1 druppel per dag en week voor week met 1 druppel per dag te verhogen tot maximaal 10 druppels per dag.

4: Verrijkte Voedingsopname

Fulvinezuur transporteert niet alleen mineralen, het zorgt er ook voor dat alle andere voedingsstoffen die we binnenkrijgen op celniveau worden afgeleverd. Zo wordt je levertraan nóg beter opgenomen! Uiteindelijk heb ja na verloop van tijd dus minder supplementen nodig, waardoor fulvinezuur zorgt voor een besparing. Let op: alcohol en suiker wordt ook beter opgenomen door fulvinezuur, dus het is gelijk een stok achter de deur om daar heel voorzichtig mee te zijn.

5: Zuurstofvoorziening op celniveau

Fulvinezuur voorziet cellen van zuurstof door water in de cellen te brengen, wat resulteert in gehydrateerde cellen. Daarna vindt de splitsing van water in waterstof en zuurstof plaats, wat er voor zorgt dat de cellen van binnenuit van zuurstof worden voorzien. Cel beademing uit een flesje 😉

En zo zijn er nog meer voordelen op te noemen, onder andere bij de ziekte van Alzheimer (1).

Hoe kies je de beste fulvinezuur?

Bij mijn zoektocht naar hoogwaardige fulvinezuur heb ik me vooral gericht op de volgende 3 criteria:

Herkomst:

-Voorkeur voor maximale zuiverheid, alleen de schoonste bron is goed genoeg. Je wilt niet dat je fulvinezuur besmet is met zware metalen uit de bodem.

-Het materiaal moet niet te oud of te jong zijn en moet beschermd zijn tegen nieuwe vervuiling. 

Verwerkingsproces:

-Langzaam “destilleren” van ruw materiaal om zelfs de kleinste nutriënten de kans te geven uit de humus te filteren.

-Geen gebruik van chemicaliën.

Concentratie:

-Bewustzijn van mogelijke verdunning door leveranciers, dit gebeurd 9 van de 10 keer

-Het belang van onafhankelijke tests als waardevolle richtlijn.

 

Wat maakt SMPL72 zo uniek?

In 2013 hebben Lidwien en Maarten de weg naar natuurlijke supplementen ontdekt, wat een keerpunt betekende voor hun gezondheid en welzijn! De wereld van fabrieksvitaminen was niet aan hen besteed en zij verkiezen puur natuur boven synthetisch, dus fulvinezuur zonder chemicaliën, met een maximale voedingsdichtheid. Ze geloven dat gezondheid uit de natuur komt, niet uit synthetische vitaminen en mineralen. Fulvinezuur kwam op hun pad, en ze besloten het meest zuivere en krachtigste product te vinden, zonder kinderarbeid of toevoegingen, met een langzaam en low-tech verwerkingsproces en de hoogste dichtheid aan voedingsstoffen. Dat maakt dat hun product voldoet aan alle eisen die ik in de alinea hier voor beschreven heb.

In tegenstelling tot veel zogenaamde fulvinezuur supplementen op de markt, bevat SMPL72 het essentiële humuszuurcomponent, waarin alle mineralen en spoorelementen zich bevinden. Mijn aanbevolen dagelijkse dosis van slechts 1 druppel per 10 kilo lichaamsgewicht getuigt van de zuiverheid en concentratie van deze krachtige elixer, in tegenstelling tot verdunde alternatieven op de markt. Van geen enkel ander merk kan ik zo’n lage dosering aanbevelen, met 1000 druppels in 1 flesje is dit dus ook financieel gezien de meest gunstige optie. Mijn advies: opbouwen met 1 druppel per dag per week.

 

Wat voor heilzame nutriënten bevat SMPL72 nog meer?

Naast dat er maar liefst 72 mineralen en spoorelementen in zitten bevat het in totaal meer dan 100 voedingsstoffen:

– humuszuur

– 11 essentiële aminozuren, de bouwstenen voor eiwitten
– 14 organische zuren
– 5 vitamines:  riboflavine (vitamine B2), niacine (vitamine B3), pyridoxine (vitamine B6), biotine (vitamine B8)

– vitamine C

Welke voordelen merken gebruikers van SMPL72?

Heel veel! In mijn community hoor ik ontzettend mooie resultaten, van het opknappen van eczeem, het ontgiften van chemo behandelingen tot aan het verbeteren van het energie niveau, hier onder nog een 5-tal zeer interessante ervaringen:

1: Minder cravings:

Fulvinezuur verbetert de opname van essentiële voedingsstoffen, waardoor het lichaam een meer voeding  verkrijgt en minder zoekt naar specifieke ontbrekende voedingsstoffen. Wel zo handig wanneer je in de supermarkt langs het koekschap loopt 😉

2: Meer balans in de darmen en het microbioom:

Fulvinezuur draagt bij aan een gezonde darmflora omdat het prebiotische eigenschappen heeft, het stimuleert de groei en activiteit van gunstige darmbacteriën door als voeding te dienen voor deze darmbacteriën. Inmiddels weten we dat gezonde darmen eczeem kunnen voorkomen, uit onderzoek blijkt dat fulvinezuur een gunstige invloed heeft op eczeem (2).

3: Meer haargroei & stevigere nagels:

Fulvinezuur draagt bij aan sterkere nagels en bevordert de groei van hoofdhaar door het verbeteren van de opname van essentiële voedingsstoffen, het bevorderen van cel hydratatie en het hebben van ontgiftende en ontstekingsremmende eigenschappen. Deze gecombineerde effecten ondersteunen de structurele integriteit van nagels, stimuleren gezonde haargroei en verminderen ontstekingen die ook de gezondheid van nagels en haar negatief kunnen beïnvloeden.

4: Hoger libido:
Ja je leest het goed SMPL72 fulvinezuur kan het libido verhogen door de hormoonbalans te ondersteunen, de opname van essentiële mineralen te verbeteren die betrokken zijn bij seksuele functies en door ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen bijdragen aan een algemeen gevoel van welzijn en energie.

5: Verminderd ontstekingen:

Fulvinezuur vermindert ontstekingen door zijn antioxidante eigenschappen, draagt bij aan regulatie van het immuunsysteem en heeft een ontgiftende werking. 

Als krachtige antioxidant neutraliseert het vrije radicalen die ontstekingsreacties kunnen veroorzaken. Het helpt het om het immuunsysteem aan te passen en draagt bij om ontstekingsreacties te beheersen. Daarnaast  draagt het bij aan het elimineren van schadelijke stoffen uit het lichaam, waardoor het lichaam minder ontstekingsgevoelig wordt. 

 

 

En dit is het lieve mensen, mijn ontdekkingstocht door de wonderlijke wereld van fulvinezuur! Als ik dit zo samenvat, bedenk ik me dat fulvinezuur niet zomaar een simpel mineraalsupplement is, maar eerder een kleine superheld die ongemerkt grote dingen doet voor je gezondheid. Het is als die ene vriend die altijd klaarstaat, maar dan in druppelvorm.
En voordat ik het vergeet, op de website van Maarten en Lidwien is een schat aan informatie te vinden, ze hebben zelfs een heuse club opgericht.

 SMPL72 bestel je hier, gewoon puur en krachtig. De verzending is gratis, dus niets houdt je nog tegen 😉

Liefs, Esther

Ps. wil je weten welke vitaminen ik en mijn kinderen nemen? Lees dan deze blog!
Pps. wil je de hoogste korting op SMPL fulvinezuur? Bestel dan samen met vrienden 4 flesjes, het 4e flesje is gratis!

FAQ

Waarom niet meteen 10 druppels zoals op het flesje staat?
Antwoord: als Orthomoleculair Therapeut die veel in direct contact staat met gebruikers ben ik er nét even anders in gaan staan dan Maarten en Lidwien. Ik heb gemerkt dat sommige mensen beter reageren wanneer ze het rustig opbouwen, omdat er een detox reactie plaats kan vinden. Mijn suggestie: neem een week lang 1 druppel per dag, merk je daar niks van dan ga je een week lang elke dag 2 druppels nemen. Enzovoorts, totdat je op 1 druppel per 10 kilo lichaamsgewicht zit.

Wanneer neem ik fulvinezuur in?
Antwoord: ik neem de ene helft een half uurtje voor m'n ontbijt en de andere helft vlak voor het avondeten. Kijk vooral ook wanneer het mooi in jouw routine past, maar idealiter neem je het 30 minuten voor een voedzame maaltijd.

Hoe neem ik fulvinezuur in?
Antwoord: je kunt het mengen met water, vers bio sap, kefir, kombucha en andere koude of lauwwarme dranken, of rechtstreeks in je mond druppelen.
Doe het niet in hete dranken, SMPL fulvinezuur leeft en hitte kan actieve bestanddelen blancheren ;-)

Mag ik dit nemen tijdens zwangerschap en borstvoeding?

Antwoord: Ja, Maarten & Lidwien krijgen deze vraag vaak en bevestigen keer op keer dat het juist een heel goed idee is. Zelf zou ik het ook doen. Juist tijdens een zwangerschap en borstvoeding wil ik m'n kindje optimaal kunnen voorzien van bouwstenen. En veilig afvalstoffen af kunnen voeren.

 

Is er een goedkoper alternatief?

Antwoord: nee, alle andere merken die ik onderzocht heb adviseren een véél grotere dosering omdat ze stukken minder geconcentreerd zijn. Hoewel zo'n flesje dus goedkoper lijkt zitten er veel minder mineralen in en dus ben je daarmee uiteindelijk duurder uit.

 

Kan ik dit aan m'n kinderen geven?

Antwoord: ook dat beslis jij zelf, ik doe het wel, ik zou niet willen dat ze zo iets goeds missen. Ik geef hen 1 druppel per 10 kilo lichaamsgewicht.

Je deelt vaak kortingscodes, heb je die ook voor fulvinezuur?

Antwoord: je hoeft geen kortingscode in te voeren om het 4e flesje gratis te krijgen!
Wanneer je liever je eerste maand gratis krijgt op een voordeel abonnement, dan klik je op deze link, ook dan wordt de korting automatisch verwerkt!

Ik heb hoofdpijn/spierpijn/opleving van kwaaltjes sinds ik ben begonnen met SMPL, kan dat kwaad?
Antwoord: dat ervaren veel mensen wanneer hun lijf hard aan het ontgiften is en herstelwerkzaamheden aan het uitvoeren is. Ik hoor dit het meest van mensen die tegen mijn advies in zijn gegaan en meer of sneller opbouwen dan met 1 druppel per week per dag. Ga desnoods een druppel terug in je dosering en bouw dan na het verdwijnen van die klachten weer rustig op.

Ik merk niks van het ontgiften/detox, klopt dat wel?
Antwoord: wees blij ;-)
Het verschilt van persoon tot persoon wat iemand wel of niet ervaart. Je hóeft niet persé iets te ervaren, ik merk er zelf niet veel van, maar van TRS bijvoorbeeld weer wel (hoofdpijn, slechter humeur), maar er zijn ook legio mensen die helemaal niks merken van het ontgiften met TRS. Mijn hoop is dat je zo rustig opbouwt dat je dus inderdaad geen vervelende dingen ervaart, hoe fijn is dat?

 

 

Ben je op zoek naar meer info over de principes van Weston A. Price, natuurlijke supplementen, GAPS en het keto dieet? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Met een achtergrond als Orthomoleculair Therapeut en een passie voor voeding, gezondheid en natuurlijke genezing kun je bij mij terecht voor exclusieve consulten! Met mijn persoonlijke ervaring in GAPS, keto, WAPF, Prometabolisch leven, paleo, raw food, vegan en vegetarisch eten kan ik je suggesties geven om keuzes te maken voor jouw lichaam.

Volg mij op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van de nieuwste recepten, inzichten en kortingscodes. Als lid van mijn community krijg je exclusieve toegang tot de ‘Ortho Esther’ Telegram– en Facebook-groepen, waar we samen de kracht van voeding ontdekken en tips, recepten en inspiratie delen. Mis het niet en word vandaag nog lid van de community, je bent welkom!


1) Fulvic acid inhibits aggregation and promotes disassembly of tau fibrils associated with Alzheimer's disease - PubMed (nih.gov)
2) Randomized, parallel-group, double-blind, controlled study to evaluate the efficacy and safety of carbohydrate-derived fulvic acid in topical treatment of eczema - PMC (nih.gov)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.